Strategie - Hoog in Google - Meer uit Email - Travel

Amsterdam e.o.

+31643131298

contact@carpmarketing.nl

Menu

Hoger in Google komen? Hoe dan??

Ik wil hoger in Google komen. Met mijn bedrijf organisch (dus niet betaald) hoger ranken dan mijn concurrenten op zoekwoorden die belangrijk zijn voor mijn bedrijf. Dit zijn veel voorkomende vragen die wij krijgen van bedrijven. Zowel bedrijven met veel content (teksten) als met weinig pagina’s. Zowel de een als de ander vergt om een aparte benadering.

Algemeen

Om hoger in Google te komen moet je vraag en aanbod op elkaar laten aansluiten. Stel je wilt elektrische fietsen verkopen maar op de pagina waar een bezoeker op moet komen staat algemeen een tekst over fietsen. De kans dat iemand een elektrische fiets bij je koopt is daardoor klein omdat je niet gevonden wordt op e-bikes. Maar…als je een tekst op de desbetreffende pagina hebt over louter en alleen elektrische fietsen is die kans vele malen groter. Dit omdat bezoekers op relevante zoekwoorden gezocht hebben in Google of Bing. Het zoekwoord en de zoekintentie bij dit zoekwoord + het aanbod van de pagina sluiten op elkaar aan.

Got it?

Simpel he? Nee, toch niet. Er komt namelijk nog veel en veel meer bij kijken. Een tekst is niet voldoende. Ook bepaalde andere onderdelen zijn van belang. Is het onderwerp van de pagina in H1 formaat. Hoe is de keyword density op de pagina. Is er een broodkruimel pad aanwezig. Zijn er interne links naar categorieen of andere pagina’s . Hoe is de autoriteit van het backlink profiel. Is de website mobile friendly, Staat er javascript op etc, etc.

En Google wijzigt ook geregeld haar regeltjes. Je moet de ontwikkelingen van Google blijven volgen want Google kan zo besluiten dat een bepaald element belangrijk gaat worden voor je ranking. Google legt (terecht) de drempel nog hoger om op de eerste pagina op bepaalde zoekwoorden geranked te worden.

Een geoptimaliseerde tekst met de juiste zoekwoorden is een goed begin maar niet voldoende om het verschil te maken. Wil je weten hoe zoekwoorden en pagina’s van jouw website of webshop hoger in Google komen? Neem dan contact met ons op voor meer informatie. 06 431 31 298